jueves, 13 de junio de 2013

Пилешки пържоли на фурна

Това е ястие лесно за приготвяне и страшно вкусно....
Продукти за 1 порция
1 бр. панирана пилешка пържола , 50 гр. гъби консерва, 1 скилидка чесън, около 50 гр. настърган кашкавал
За паниране на пържолите яйца и галета
1. Панирате пилешките пържоли като първо се потапят добре в разбито яйце и после се овалва в галета. Пържи се на среден огън в добре загрято олио. Готовите пържоли слагате в тава за фурна.
2. В тиган слагате 3-4 с.л. олио и запържвате леко нарязания на ситно чесън и прибавяте предварително изцедените консервирани гъби. Аз съм прибавила и пресен лапад понеже имах останал, казвам го понеже на снимката се вижда как зеленее между гъбите.
3. Полагате гъбите върху панираната пържола, поръсвате отгоре с кашкавал и слагате в загрята фурна колкото да се запече кашкавала. Най-добре е ако се направи с грил...
Не слагам сол , консервираните гъби и кашкавала имат достатъчно сол според мен.

0 comentarios:

Plantilla creada por laeulalia basada en la scribe de blogger.