За тестото:
– 130 гр. вода
~ 120 гр. прясно мляко
~ 120 гр. прясно мляко
– 100 гр. кр.масло
– 1 ч.л. захар
– 1 щипка сол
– 1 щипка сол
– 160 гр. брашно
– 4 яйца (200 гр.)
За крема:
– 100 гр. захар
– 500 гр. прясно мляко
– 2 яйца
– 50 гр. ром
– 4 с. л. нишесте (50 гр.)
За да приготвите тестото – слагате водата, млякото, маслото, солта и захарта да заврят. Когато заври се прибавя брашното спирате огъня и се бърка енергично с дървена бъркалка докато се образува топка и започне да се отделя от съда. Оставя тестото да истине и когато е вече хладко се прибавят 1 по 1 яйцата. Бърка се докато се получи гладка кремообразна смес. Шприцовате еклери от тестото в тавичка и на разстояние . Фурната се загрява на 200º и след като сложите еклерите да се пекат намалявате tº на 180º. След като са готови и изстинали пълним с крем. Декорират се с шоколадова глазура.За да приготвите на крема – слагате всички продукти за крема в съда в който ще се вари и разбърквате с миксер много добре. Слагате сместта за крема на средно силен огън и не спирате да бъркате докато се сгъсти. Може и с миксер.
4 comentarios:
3dravei ani,4estno da vi kaza mnogo pati sam probvala i nikoga ne sam ulu4vala testoto i sega razbrax kade mi e gre6kata,4e ne sam pribavila sol i zaxar.s va6ata rezepta stanaxa super ekleri i krema sa6to.mnogo se radbam 4e nai posle se sdobix s realna rezepta.blagodarq vi ot sarze.
Здравейте Анонимен, радвам се че се е получило добре, ако се спазят точните пропорции на рецептата стават чудесни еклери.
Здравейте рецептата е много точна и сполучлива но трябвяше да направя крем 2 пъти дадената доза в рецептата според мен е малка за всички еклери
Рецептата е много точна, но крема трябва да се приготви в двойна доза малко е за еклерите които стават
Publicar un comentario