sábado, 24 de octubre de 2009

Брауни (brownie)

Това е десерт, който много обичам и не съм правила от много време. Сервира се със сладолед и разбита сметана, но е подходящ и за есенно и зимно време понеже браунито се сервира топло. Рецептата не е на оригиналнито американско brownie, понеже не ми харесва. Адаптирала съм я към нашия вкус. Препоръчвам да опитате
Продукти
- 150 гр. черен шоколад за ковертура
- 150 гр. захар
- 150 гр. орехи
- 100 гр. кр.масло
- 3 яйца
- 150 гр. брашно и бакпулвер много малко, върха на чаена лъжичка
Приготвяне
Разтопяват се на водна баня шоколада и маслото, прибавя се захарта и се разбърква добре. Оставя се да изстине, но не напълно. Прибавяте брашното(смесено с бакпулвера) и разбърквате добре на ръка. Прибавят се яйцата и се разбива добре с миксер. Яйцата не ги разбивам предварително, а ги чупя направо върху сместта и тогава разбивам. Готовата смес се излива в правоъгълна тавичка и върху сместта се слагат орехите, разпределени равномерно. Тавичката я "облицовам" с хартия за печене. Тавичката ми е с размери 25 x 25,ако трябва да приготвите по-голяма доза се удвоява количеството на продуктите.Пече се в предварително загрята фурна на 180º. Сервира се с топка сладолед и разбита сметана. Може да се полее и с шоколадов сироп.







7 comentarios:

Unknown dijo...

Отдавна чаках нова рецепта. Още в събота ще я приготвя и ще напиша моите впечатления :) Изглежда ми много вкусно.

Unknown dijo...

Още в събота, ама чак вчера ми остана време и то се сетих след като видях в една брошура Брауни на промоция, сладкиш който съм яла, но ме съм знаела че това е Брауни. Рецептата на Ани е за Невероятен сладкиш. Аз даже не използвах миксер. Малко превиших шоколада и орехите, но се получи страхотно.

Unknown dijo...

Здрасти Вале,радвам се ,че ти е харесало браунито.За шоколада и захарта или орехите не е проблем да се сложи по-вече или по-малко, всеки може да го нагоди към своя вкус.Както съм уточнила при рецептата не е за оригиналното американско брауни понеже не ми допада на вкус. Целувки

Anónimo dijo...

Здравейте,имахте страхотен вариант на арабския сладкиш Кодрет Кадир,но не го откривам в блога Ви.Навсякъде из Интернет има друг вариант,който не ми допада толкова.Поздрави!Цвети

Anónimo dijo...

Ако е възможно пак да публикувате рецептата.Много ме е яд,че кексовото тесто от другите рецепти не става така пухкаво,дунапренено и вкусно като по вашата.Благодаря предварително!!!Цвети

Unknown dijo...

Здравей Цвети, незнам какво представлява цладкиша Кодрет Кадир, ако можеш опиши ми го, имах проблем с блога и загубих много публикувани рецепти. Поздрави :)

Anónimo dijo...

Здравейте отново,това е комбинация между крем карамел и кекс.Карамелизира се захар,върху нея се изсипва смес за крем карамел,а върху тази смес се изсипва кексово тесто с какао за контраст.Пече се на водна баня.Като изстине,се обръща.Кексчето остава долу,а кремкарамелът-отгоре.Вашият вариант беше в чашки.Поздрави!!!Цвети

Plantilla creada por laeulalia basada en la scribe de blogger.