Един много лесен и бърз начин за приготвяне на макарони. И стават много вкусни.
Продукти
4-5 с.л.олио, 150 гр.кайма, 1 морков, 150 гр. лук, 1 ч.л.сол, 1 ч.л. риган, 300 гр. кълцани домати консерва, 250 гр. макарони (смесила съм два вида макарони), 1 чаша вода.
Приготвяне
В дълбок съд с капак се запържват нарязаните лук и морков в 4-5 с.л. олио за около 5 мин. на среден огън. Прибавят се каймата и солта и се задушава за още 5 мин. като при бъркането се стараем да раздробим каймата на равномерни късчета. Добавяме доматите и задушаваме за около 3 мин. Прибавят се макароните и чашата вода разбърква се добре и поставяме капака на съда. Добре е да се остави да къкри на слаб до среден огън и се разбърква от време на време до готовност на макароните. Когато макароните са почти готови се прибавя ригана. Внимавайте с водата, не прекалявайте по-добре да се сложи малко вода и да се добави после ако не е достатъчна. При този вид ястие макароните са “сухи“, не остава сос.
0 comentarios:
Publicar un comentario