3 яйца, 100 гр. бадеми, 100 гр. шоколад (ковертура), 100 гр. захар, брашно
За муса:
100 гр. шоколад (ковертура), 200 гр. разбита сметана, 100 гр. захар, 3 яйца, 3 листа желатин
Приготвяне на блата:
Първо слагате шоколада да се разтопява на бодна баня. Смилате бадемите, но не много ситно.
Разбивате белтъците на сняг (със щипка сол), жълтъците разбивате със захарта до получаване на светла кремообразна смес.
Разтопения шоколад (не горещ) прибавяте към сместта от жълтъци разбърквайки (може и с миксера), прибавяте и смлените бадеми. После добавяте разбитите белтъци. Брашно добавяте колкото е необходимо за да получите смест с гъстота като за кекс и бакпулвер връхчето на чаена лъжичка.
Печете в намазама с масло и набрашнена форма за кекс (24 см.) на 18оº. Внимавайте да не го препечете.
Приготвяне на муса:
Слагате желатина да се накисне в малко студена вода. Шоколада се разтопява на водна баня. Разбивате жълтъците със захарта и белтъците на сняг. Разбивате и сметаната.
Прибавяте разтопения шоколад към сместта от жълтъци, прибавяте разбитите белтъци и сметаната. Желатина изцеждате и разтваряте с малко топла вода и също прибавяте. Разбърквате добре.
Изливате муса върху вече изстиналия блат и във формата в която сте пекли.
1 comentarios:
Много хубава рецепта.Аз я промених малко, сложих орехи защото това имах и 2 пак. желатин. Аз поне не съм ползвала листа.
А и понеже сина ми купил шпрей за украса, сложих нея, вместо течна сметана, но стана превъзходен.
При мен брашното бе съвсем малко 4-5 лъжици. Направете го страхотен е!
Publicar un comentario