Днес реших да публикувам и едно ястие което е много вкусно, лесно за приготвяне и ниско калорично.Количеството което виждате на снимката, се приготвя от 1 зелена тиквичка така, че Вие преценявате колко трябва да приготвите.
Продукти за 3 тиквички:
–3 средно големи зелени тиквички с правилна форма
–1/2 глава лук(средна)
–2 скилидки чесън (настъргани на ренде или нарязани много ситно)
–12 с. лъжици(с връх) ориз, на всяко цилиндърче, по лъжица ориз
–2 ч. лъжички сол
–2-3 щипки копър
–2 щипки млян черен пипер
–5-6 с. лъжици олио
–100 гр. шунка (колбас или кайма) нарязана на тънки лентички
Приготвяне:
В тенджера слагаме вода с малко сол да заври. Междувременно измиваме и нарязваме тиквичките на еднакви цилиндрични части. Пускаме тиквичките във водата за около 4-5 мин. ,колкото да се попарят. Изваждаме ги и след като истинат, издълбаваме внимателно сърцевината с помощтта на лъжичка или ножче, но без да пробиваме дъното на цилиндърчето. Подреждаме издълбаните тиквички прави в тавичка с малко олио. Нарязваме лука и сърцевината на тиквичките на ситно и ги запържваме в тиган с 5-6 л. олио. Добавяме ориза и половината от чесъна, солта, ч. пипер и шунката(кайма). Разбъркваме на често за да не загори. След около 2 мин. добавяме малко вода и копъра. Ориза трябва да е полусварен. Пълним тиквичките със сместа, но без да притискаме понеже ориза при печенето ще удвои обема си.Поливаме отгоре със малко олио. Към това което ни остава в тигана добавяме остатъка от чесъна и 1 1/2 ч. ч вода. Изливаме го в тавичката и я покриваме с алуминиево фолио. Слагаме да се пече на 180º за около 40 мин. Може да се проверява дали е необходимо да се добави вода при печенето.
Продукти за 3 тиквички:
–3 средно големи зелени тиквички с правилна форма
–1/2 глава лук(средна)
–2 скилидки чесън (настъргани на ренде или нарязани много ситно)
–12 с. лъжици(с връх) ориз, на всяко цилиндърче, по лъжица ориз
–2 ч. лъжички сол
–2-3 щипки копър
–2 щипки млян черен пипер
–5-6 с. лъжици олио
–100 гр. шунка (колбас или кайма) нарязана на тънки лентички
Приготвяне:
В тенджера слагаме вода с малко сол да заври. Междувременно измиваме и нарязваме тиквичките на еднакви цилиндрични части. Пускаме тиквичките във водата за около 4-5 мин. ,колкото да се попарят. Изваждаме ги и след като истинат, издълбаваме внимателно сърцевината с помощтта на лъжичка или ножче, но без да пробиваме дъното на цилиндърчето. Подреждаме издълбаните тиквички прави в тавичка с малко олио. Нарязваме лука и сърцевината на тиквичките на ситно и ги запържваме в тиган с 5-6 л. олио. Добавяме ориза и половината от чесъна, солта, ч. пипер и шунката(кайма). Разбъркваме на често за да не загори. След около 2 мин. добавяме малко вода и копъра. Ориза трябва да е полусварен. Пълним тиквичките със сместа, но без да притискаме понеже ориза при печенето ще удвои обема си.Поливаме отгоре със малко олио. Към това което ни остава в тигана добавяме остатъка от чесъна и 1 1/2 ч. ч вода. Изливаме го в тавичката и я покриваме с алуминиево фолио. Слагаме да се пече на 180º за около 40 мин. Може да се проверява дали е необходимо да се добави вода при печенето.
2 comentarios:
tazi retcepta izglejda mnogo vkysna zadaljitelno she ia prigotvia
Приготвих тквичките, страхотни са пробвайте ги
Publicar un comentario